Hidroponična gnojila Plagron – Kaj so in kako jih uporabljamo

Za hidroponsko gojenje rastlin potrebujemo hidronični sistem ter hidroponična gnojila Plagron grinšot. Hidroponski sistem je sistem pri kateremu ves čas okrog korenin pretaka hidroponska hranilna tekočina. Ta hidroponska tekočina je mešanica vode in hidroponskega gnojila. Poleg tega pa moramo prej tej hranilni raztopini uravnati pH in EC. pH je oznaka za kislost ali bazičnost raztopine, EC pa električna prevodnost raztopine, torej nasičenost raztopine z gnojilom.

Kaj so hidroponična gnojila Plagron

Hidroponična gnojila Plagron

Plagron je priznani proizvajalec gnojil in substratov za gojenje rastlin. Proizvajajo izjemno kvalitetna gnojila, prav tako pa so njihovi substrati v samem svetovnem vrhu po kvaliteti. Med kvalitetnimi gnojili, pa so tudi hidroponična gnojila Plagron. Ta gnojila so mineralna gnojila in prav zato, so tako uspešna pri gojenju rastlin v hidroponiki. Poleg hidroponičnih gnojil pa moramo izbrati tudi medij za hidroponično gojenje. Podjetje Plagron za hidroponično gojenje svetuje uporabo substrata Euro Pebbles, saj je hidroponsko gojenje v njem zelo preprosto a hkrati izjemno učinkovito. Euro Pebbles so narejene izključno iz gline, katero pečejo po posebnem postopku. Tako dobi lastnosti, katere potrebujemo za hidroponsko gojenje rastlin.

Hidroponična gnojila Plagron sestavljata dve gnojili Hydro A ter Hydro B. Ti dve gnojili se mešata v hidroponično hranilno raztopino, katera potem hrani rastline. Sestava Hydro A hidroponskega gnojila je N:P:K (5:0:2), dodani pa so še Ca 6.2% in MgO 0.6%. Sestava Hydro B hidroponskega gnojila je NPK (2:5:9) ter ima dodan tudi MgO 2%. (1)

Kako uporabljamo hidroponska gnojila Plagron

Uporaba hidroponskih gnojil Plagron je zelo preprosta. Gnojila v flašah dobro pretresemo, da se hranila dobro premešajo. Kot prvo dodamo 2,5 ml Plagron Hydro A na 1 l hidroponske raztopine ter dobro premešamo. Šele nato dodamo v raztopino tudi 2,5 ml gnojila Hydro B na 1 l hranilne raztopine. Vedno dodajamo oba izdelka, torej Hydro A in Hydro B v enakem razmerju.

Ob vsaki menjavi ali dodajanju hranilne raztopine moramo preveriti pH in EC. Šele potem lahko začnemo dodajati hidroponična gnojila Plagron. (2)