Katera so najboljša tekoča hidroponična gnojila in kako jih doziramo

Popularnost hidroponskega gojenja zelenjave nas je pripravila do tega, da vam napišemo članek na temo katera so najboljša tekoča hidroponična gnojila. Pri hidroponičnih gnojilih je pomembno, da so izredno topna v vodi in ne puščajo sledov ali mineralnih soli v sistemu. Hidoponski sistem je sistem cevi, skozi katere se pretaka hranilna raztopina. Ta raztopina mora imeti prilagojen pH ter EC za uspešno hidroponsko gojenje.

najboljša tekoča hidroponična gnojila

Katera so najboljša tekoča hidroponična gnojila

Najboljša hidroponična tekoča gnojila so gnojila, s katerimi pri hidroponskem gojenju dosegamo najboljše rezultate. Za nasvet smo vprašali osebje trgovine Grinšot, kateri se v te zadeve razumejo mnogo bolje od nas. Po pogovoru smo se odločili za dve varianti hidroponskih tekočih gnojil in sicer izdelki podjetja Canna ter podjetja Hesi.

Izdelki, katere uporabljamo za fazo rasti so sledeči: Hesi Hydro Growth

  • Canna Hydro Vega A+B je tekoče hidroponsko gnojilo katero uporabljamo izključno v fazi rasti rastlin. Vsebuje dve komponenti A in B, katere obe vmešamo v vodo za zalivanje.
  • Hesi Hydro Growth spada med najboljša tekoča hidroponična gnojila, saj vsebuje celo paleto hranil v enem izdelku. Ima povečano količino dušika, kateri je v fazi rasti nujno potreben. Poleg več dušika pa vsebuje tudi elemente v sledovih kot so železo, mangan, cink in baker. Vsebuje tudi kelate bora in molibdena, rastlinske sladkorje, aminokisline ter vitamine B1, B2 in B3.

Izdelki, katere uporabljamo v fazi cvetenja rastlin:

  • Canna Hydro Flores A+B pa je prav tako tekoče hidroponično gnojilo, katero pa uporabljamo le v fazi cvetenja rastlin. Enako kot pri Vega izdelku imamo komponenti A in B, katere zmešamo v vodo za zalivanje.
  • Hesi Hydro Bloom je izredno kvalitetno tekoče hidroponično gnojilo, katero je namenjeno uporabi v fazi cvetenja rastlin. Odlikuje ga kompleksna sestava saj vsebuje elemente v sledovih kot so mangan, cink in baker.  Poleg tega pa vsebuje tudi rastlinske sladkorje, aminokisline, kelate bora in molibdena ter vitamine B1, B2 in B6.

Kako doziramo tekoča hidroponična gnojila

Doziranje tekočih hidroponičnih gnojil je zelo preprosto, saj imajo običajno napisana navodila za uporabo in doziranje. Potrebno je povedati, da so doze vseeno okvirne, saj je doziranje odvisno tudi od EC hranilne raztopine. Običajno doziranje za izdelke Canna in Hesi je od 4ml do 5ml tekočega hidroponskega , na 1 l vode. To so po našem mnenju najboljša tekoča hidroponična gnojila na našem tržišču.