Razlika med počivalnikom za plažo in klasičnim počivalnikom

Glede na to, da je naša spletna stran, namenjena predvsem obiskovalcem, ki jih zanima morje, jadranje in v povezavi s tem, tudi najem plovil za jadranje, se nam je zazdelo primerno, če na naši spletni strani govorimo o počitniško, morskih pripomočkih, ki jih običajno vzamemo s seboj na morje in plaže (ter tudi na jadrnice). Med njih pa nedvomno sodijo tudi vse bolj popularni počivalnik za plažo.

Katere lastnosti imajo najboljši počivalniki za plažo?

počivalnik za plažoZa razliko od klasičnih počivalnikov, ki jih ljudje iščemo predvsem za opremljanje naših domačih, bivalnih prostorov (o kakšnih počivalnikih govorimo, boste najlažje videli na spletni strani  Pohištvo123.si), veljajo počivalniki za plažo za osnovni pripomoček za na plažo, ki vsebuje naslednje lastnosti:

  • je lahek
  • je prenosljiv
  • je trpežen
  • je pralen
  • omogoča udobno poležavanje in senco
  • ga je mogoče hitro razstaviti in sestaviti

Počivalnik za plažo, se, da lahko zadosti zgornjim lastnostim, največkrat izdela iz aluminija. Ki velja za lahek, pralen, moderen in trpežen material, zaradi katerega je počivalnik za plažo iz aluminija, mogoče uporabljati na vseh vrstah plaž (kamnita, prodnata, betonska, pesek, trava,…).

Boljši počivalnik za plažo omogoča tudi senčenje, pri čemer je glavni del nastavljiv, tako, da nam ni treba počivalnika tekom sončenja premikati glede na sončno svetlobo in pripeko, ampak, preprosto z roko nastavimo in sproti določamo kam pada senca. Še boljši počivalniki omogočajo, da se zraven ležanja, pospravijo tudi v sedalni položaj in tak počivalnik za plažo, lahko uporabimo tudi v sedečem položaju.

Največkrat boste počivalnike za plažo našli v trgovinah, ki ponujajo pripomočke za bazen in pa tudi v trgovinah, ki ponujajo welness opremo in savne.

Glede trpežnosti so aluminijasti počivalniki za plažo bistveno bolj trpežni in obstojni od npr. počivalnikov iz ratana ali lesa, hkrati pa je med vsemi temi materiali, aluminij tudi najlažji material, tako, da je prenos počivalnika iz aluminija, definitivno najlažji.

Večji počivalniki vsebujejo tudi kolesca tako, da je njihov prenos na plažo, še lažji in hitrejši. Opcijsko vsebujejo počivalniki za plažo tudi naramnice, pomožna kolesa, enega ali več predalov za shranjevanje osebnih predmetov (pri nekaterih modelih pa se predali lahko zaprejo tudi na zadrgo).

Ko izbirate počivalnik za plažo, bodite pozorni na to, da je nadglavna strešica velika vsaj 40 x 60 cm.