Originalni rezervi deli – avtodeli

Originalni rezervi deli – avtodeli

Avtodeli v spletni trgovini kruno.si so daleč najugodnejši v Sloveniji.

Avtodeli na kruno.si

Avtodeli na kruno.si

Kako je sestavljeno vozilo?

Novi avtomobili nastajajo iz kvalitetnih rezervnih delov.  Vse avtodele za prvo vgradnjo proizvaja veliko število dobaviteljev. Vsi dobavitelji prve vgradnje imajo v svojih proizvodni procesih izredno visoke standarde.  Predpisi in norme za izdelovalce teh avtodelov za prvo vgradnjo so v Evropski uniji najstrožji na svetu.

Kdo razvija in dobavlja avtodele

Vse blagovne znamke pa obenem  razvijajo in posodabljajo vse sisteme, ki so vgrajeni v avtomobile. Vsak proizvajalec, ki dobavlja avtodele za prvo vgradnjo  ima v svojih skladiščih določeno zalogo . Ta zaloga je potrebna za morebitne zastoje v proizvodnji . Vsak proizvajalec ima več dobaviteljev za vsak del, ki se vgrajuje. Najmanj so  trije dobavitelji  v večini primerov jih je več kot pet.

Sistem dobave in logistika

Sistem dobave in logistika je urejena na moderen in kvaliteten način. Proizvodnja avtodelov za prvo vgradnjo poteka po ISO standardih.  Uporabljeni so najkvalitetnejši materiali in surovine.

Proizvodnja poteka po najsodobnejših postopkih. Razvojni oddelki proizvajalcev avtodelov in blagovnih znamk  avtomobilov se vsakodnevno trudijo razvijati čim boljše in kvalitetnejše dele prve vgradnje. Iz tega naslova se na koncu » rodijo«  tudi avtodeli, rezervni deli, ki jim imenujemo originalni . Take dele v večini primerov označujemo  s karticami OE ali OEM.

Zgodovina

Originalni rezervni deli so se v preteklosti lahko kupili samo v pooblaščenih servisnih delavnicah. Svet se spreminja in z njim tudi trgovina in logistika .  Sedaj se vsi rezervni deli – avtodeli, ki imajo status originalnih nadomestnih delov prodajajo praviloma tudi pri veleprodajalcih, ki niso pooblaščeni serviserji in prodajalci za posamezne blagovne znamke.  Vse blagovne znamke imajo originalne rezervne avtodele   že na voljo na prostem trgu.

Izjeme

Mercedes Benz je trenutno edina blagovna znamka, ki še ni povsem dovolila prodaje originalnih delov na prostem trgu. Praviloma so originalni rezervni deli dražji od enakovrednih, ki so v nevtralnem pakiranju ali v pakiranju  blagovne znamke proizvajalca.

Spletna trgovina www.kruno.si ima v svoji ponudbi tudi  originalne rezervne avtodele za blagovne znamke OPEL, SAAB, BMW, FORD.