Oprema za dnevno sobo

Vsi, ki opremljate dnevno sobo in, ki imate morebiti vprašanja povezana s svetlobo v dnevni sobi, boste v spodnjem zapisu, dobili nekaj konkretnih napotkov o tem na kaj se splača biti pozoren, pri umeščanju pohištva v dnevni prostor. In sicer tako, da oprema za dnevno sobo, ne samo lepa iz estetskega vidika, temveč tudi funkcionalna in praktična.

Oprema za dnevno sobo (klubske mizice, nizki regali,…) in ustrezna razporeditev

oprema za dnevno soboIz vidika iskanja ustrezne razporeditve pohištva po dnevni sobi, je najpogostejša razporeditev za večino dnevnih prostorov, postavitev klubske oz. osrednje mizice za dnevni prostor, v sredino dnevne sobe, na eni strani postavimo sedežno garnituro, na drugo, nasprotno stran, pa nizke regale in tv ter audio opremo.

Vendar v vseh primerih slednja rešitev ni najbolj optimalna, še posebej, ko nam izhodi in vhodi v dnevni prostor ter okna, ne omogočajo takšne postavitve pohištva. V teh primerih moramo pogosto osrednjo mizico v dnevni sobi, celo opustiti, včasih se kot nadomesta rešitev najde možnost, da klubsko mizico postavimo ob sedežno garnituro. S čimer prevzame le ta, tudi funkcijo servirne ali pa vsaj dekorne mizice v dnevni sobi.

Nizki regali pridejo bolj prav v nižjih dnevnih sobah in dnevnih prostorih v mansardnih stanovanjih, v višjih dnevnih prostorih, nima smisla, da praznih sten, ne bi izkoristili za viseče regale.

Svetloba v dnevni sobi

Iz vidika ustrezne osvetljenosti dnevnega prosta, je nedvomno tudi pomembno kakšna svetila za dnevni prostor, izberemo. Notranja svetila, ki lahko krasno vplivajo na osvetlitveni ambinet v dnevni sobi, so lahko npr. dodatna namizna svetila ali viseče svetilke, ki jih umestimo na zidne stene. Pogosto pa kot dnevne sobe zapolnimo lahko tudi s stoječimi svetilkami.

V preteklosti so bila celo zelo popularna tudi stenska svetila (v obliki svečnikov), predvsem pa je najbolj pomembno, da je stropna svetilka v dnevni sobi, izbrana preudarno (z varčnimi led lučmi). Za večjo stropno svetilko se odločite tisti, ki iščete opremo za večje dnevne prostore, majhne in nizke stropne svetilke pa izberite tisti, ki potrebujete opremo za majhno dnevno sobo.