Olje črne kumine kje kupiti

Olje črne kumine ali črno zlato, je eno od bolj kvalitetnih in bolj iskanih olj. Prav zato pa je zrasla tudi ponudba olja črne kumine. Olje črne kumine kje kupiti je povsem vsakdanje vprašanje. Mnogo ponudnikov ponuja to olje, vendar niso vsa olja enako dobra in kvalitetna. Olje črne kumine so poznali že v času Mohameda, islamskega preroka. Le ta naj bi dejal, da olje črne kumine zdravi vse bolezni razen smrti.

Olje črne kumine kje kupiti

Glavne hranilne lastnosti črne kumine (Nigella sativa) lahko povzamemo kot:

Vsebuje osem od devetih esencialnih aminokislin. To so tiste aminokisline, katere telo ne zna samo sintetizirat in jih je potrebno vnašat s hrano.

Vsebuje kar 37 % maščob v katerih se nahajata predvsem Omega 6 in omega 9 nenasičene maščobne kisline.

Vsebuje aktivne sestavine nigelon in nigelide.

Od mineralov olje črne kumine vsebuje železo, baker, kalcij, fosfor in cink.

To olje vsebuje tudi vitamine B1, B3, B6, folno kislino in vitamin c.

Olje črne kumine kje kupiti

Ponudnikov olja črne kumine je na internetu mnogo. A kot smo že omenili niso vsa olja enake kvalitete. Predvsem je pri nakupu potrebno biti pozoren na to, da je olje črne kumine 100 % čisto. Torej to pomeni, da je narejeno le iz semen črne kumine in da ni mešano z drugimi olji. Prav tako je pomemben izvor semen črne kumine, vendar je dan danes zelo težko izbirati poreklo surovine.

Naslednja stvar, ki je prav tako pomembna kot čistost olja je način priprave olja. Najboljši način s katerim dobimo najkvalitetnejše olje je način hladnega stiskanja. La ta omogoči, da v samem olju ostane čim več aktivnih sestavin, katere imajo zdravilno delovanje.

Naslednja stvar, ki je prav tako zelo pomembna je, da je olje črne kumine ekstra deviško. To pomeni, da olje ni bilo rafinirano ali filtrirano in da je bilo pridobljeno s postopkom, ki to zagotavlja.

Oglejmo si še nekaj ponudnikov extra deviškega olja črne kumine

Amazon ponudnik

Amazon ponudnik 2

Xbrain ponudnik