Najlepši urejeni plaži na Jadranu

Ob jadranskem morju se zagotovo skriva lepo število, različno urejenih plaž, ki se jih še posebej splača obiskati v okviru počitnikovanja, jadranja, dopusta ali ob kateri izmed drugih priložnosti, ki nas vodijo v obmorske kraje.

V ta namen smo spodaj pripravili kratek pregled nekaterih plaž, ki se jih splača obiskati na Jadranu. Bodisi, če smo do njih namenjeni z avtomobilom, z jadrnico, s kolesom ali kako drugače.

Najlepše, rajske plaže na Jadranu so sicer v večini primerov, tik ob morju, posejane s kamenjem, mnoge izmed njih pa krasi tudi možnost poležavanja na krasnih travnih površinah, s čudovito posejano travo in vrtovi in s prekrasno naravno veduto.

Najlepši urejeni plaži na Jadranu

Med kamnitimi obalnimi lepoticami se splača obiskati plažo Lubenice na otoku Cresu, ki je v bistvu obelodanjena z dvema plažama, dostop do obeh pa je mogoče le po morju (jadrnica) ali peš po strmi pečini, približno uro hoda od vasi Lubenice, ki se nahaja na pečini, nad obema plažama.

Ena izmed obeh plaž ima tudi znamenito plavo jamo, ki je od plaže odmaknjena vsega slabih 50 metrov in lahko do nje priplavamo ter si ogledamo notranjost plave jame.

Druga, zelo znamenita in lepo zelena plaža, je znamenita plaža Lopar na Rabu.

Zanjo je značilno, da gre za eno najlepših peščenih plaž na Jadranu, izjemno primerna za družine z majhnimi otroci, od peščene plaže proti notranjosti, pa se skrivajo čudovite, senčne in sončne travne površine, kjer je mogoče poležavati in uživati v ležernem poležavanju ter sončenju. V bližini plaže so kamp z mobilnimi hiškami, hotelsko naselje v prekrasnem naravnem ambientu borovcev in čudovitega zelenja, številna otroška igrala na travnikih ter gostinski lokali in obrati za večerno posedanje in druženje.

Kraj Lopar velja s svojo naravno veduto za zanesljivega zmagovalca najlepših plaž Jadrana, ki so posejane s čudovitim naravnim videzom.

Povabljeni, da si tudi sami ogledate najlepši urejeni plaži na Jadranu.