Ashwagandha in njeni učinki ter naše organsko arganovo olje

Ashwagandha in njeni učinki ter naše organsko arganovo olje

Ashwagandha – Withania somnifera je trajno zelišče, ki raste na suhih območjih Indije in Nepala. V višino zraste od 35 do 80 cm. Njegovo steblo je vitko in zeleno, krasijo ga drobni, gosto rastoči zeleni listi. Tudi njeni cvetovi so zeleni, včasih zelenkasto rumeni, po cvetenju pa lahko vidimo oranžno-rdeče do rdeče plodove. Ashwagandha ima zelo grenke korenine, ki so dolge od 0,5 do 1 cm. Na splošno je ta rastlina videti neopazna, a v sebi skriva številne zaklade. Njegovi blagodejni učinki se pridobivajo iz posušene rastline, zmlete v prah.

Nezahtevna rastlina, ki skriva zaklad.

V Indiji so zelo priljubljene različne vrste začimb, zelišč in dišav. Poleg tega, da lahko povzročijo želena duševna stanja, se včasih uporabljajo tudi v obredne namene. Nenazadnje se številne od njih uporabljajo tudi v ljudskem zdravilstvu. Ker je ta svet nekoliko skrivnosten, si bomo ogledali, kaj lahko naredi rastlina z imenom Ashwagandha. Ljudje, ki so ga jemali, najpogosteje poudarjajo, da jim je pomagal izboljšati spanec, koncentracijo in zdravje, se znebiti stresa, izboljšati libido, uravnovesiti pritisk in da se na splošno počutijo bolje.

Iz prejšnjih člankov in lastnih izkušenj veste, da so zelišča pomemben del kulture in ljudskega zdravljenja. Uporabljate jih lahko na primer pri kašlju, nespečnosti ali za krepitev las.
Poleg ugodnih učinkov na mišice so omenjene študije pokazale tudi, da lahko ašvaganda zmanjša odstotek maščob v telesu in zniža holesterol.
Izboljšuje spomin in delovanje možganov.

Res pa je, da so nekatera zelišča res zanimiva. To velja na primer za ashwagandho. Morda zanj še niste slišali, zato vam bomo v naslednjih vrsticah o njem povedali nekaj več.

Ashwagandha in njenih 12 koristi za zdravje:

Ashwagandha ali tudi withania snodar je subtropska/tropska rastlina, ki se pogosto uporablja v ajurvedi. Ker mu pripisujejo precej širok spekter učinkov, so ga nekateri začeli imenovati indijski ginseng. Vendar pa nima praktično nič skupnega z resničnim. Zato priporočamo, da vedno uporabljate ime ashwagandha.
Gotovo se sprašujete, ali je jemanje prehranskih dopolnil z ashwagandho sploh smiselno. Ali pa je to le zvijača za izvabljanje denarja od lahkovernih ljudi. Ko smo raziskovali mnenja uporabnikov na internetu, smo prišli do zaključka, da številnim kupcem pomagajo dodatki ashwagandha, v več vidikih takoj. Zato bomo preverili, kaj o tem pravijo ljudje, ki so se jih odločili preizkusiti.

Tisti, ki so se odločili poskusiti ashwagandho, najpogosteje pravijo, da:
izboljšalo se jim je spanje (in imajo več energije).
jim je pomagala zmanjšati raven tesnobe in stresa.
se bolje koncentrirajo.
imajo večjo željo po ljubljenju.
pomaga pri menopavzi
pomaga vzdrževati normalen krvni tlak.
se počutite bolj zdravo.
se počutijo veliko bolje
Nenazadnje so med našimi odličnimi izdelki tudi arganovo olje, ki je med našimi strankami zelo priljubljeno, zato smo vam ga želeli toplo priporočiti.
O arganovem olju se največ govori v zvezi s kožo. Nič čudnega. V vseh starostnih obdobjih dela čudeže. Vsebuje veliko vitamina E, pa tudi veliko esencialnih maščobnih kislin, ki imajo protivnetne lastnosti in pomagajo pri celjenju kože.

Zato arganovo olje pogosto dodajajo v kozmetiko. Je osnova za obnovitvene nočne kreme, ki vsebuje še dve dragoceni olji in tako vaši koži čez noč nudi vse, kar potrebuje.
Naš nasvet: Arganovo olje je odlično tudi za nego nohtov. Zaradi tega postanejo močnejši, bolj sijoči in manj krhki. Enkrat tedensko si nohte namažite z majhno količino olja. Majhno količino lahko vtrete tudi v obnohtno kožico.
Za proizvodnjo enega litra tega edinstvenega arganovega olja je potrebnih neverjetnih 30 kilogramov arganovih plodov. Arganovo olje ima skoraj čudežne učinke.
Visoka vsebnost esencialnih kislin, vitaminov B in E zagotavlja popolno naravno nego las. Kakovostna hrana poveča vitalnost lasnih korenin in prispeva k splošni krepitvi las. Pospešuje rast las in preprečuje cepljenje konic.