NAKUP USTREZNO VELIKEGA KOLESA JE POMEMBNEJŠA NALOGA, KOT SI MORDA MISLITE

NAKUP USTREZNO VELIKEGA KOLESA JE POMEMBNEJŠA NALOGA, KOT SI MORDA MISLITE

Izbira primerne velikosti električnega kolesa – je pomembna odločitev, ki jo morate sprejeti

V kratkem načrtujete nakup električnega kolesa? Ste se že odločili, kakšno električno kolo boste izbrali, vendar ne veste, katera velikost bi bila za vas najbolj primerna? Potem vas bo prispevek, ki je pred vami, vsekakor zanimal!

Najprej je potrebno poudariti, da je že to, da ste se odločili obiskati kolesarsko trgovino in si priskrbeti električno kolo, vredno vsake pohvale. S tem ste namreč dokazali, da želite spremeniti življenjski slog, okrepiti in ohraniti svoje zdravje ter da vam je mar za okolje. Prav tako je potrebno pohvaliti, da ste uspeli odločiti za vrsto kolesa. Verjamemo namreč, da v pestri ponudbi vseh električnih koles, ki so na voljo na trgu, to ni bila niti najmanj enostavna naloga. Vaš zadnji korak in s tem ena največjih dilem pred nakupom, je izbira ustrezne velikosti električnega kolesa za vas.

notranjost trgovine NewBike

Zakaj je tako pomembno, da izberete električno kolo, ki je prave velikosti za vas?

Ustrezna velikost električnega kolesa je bistvenega pomena, da se boste med vožnjo počutili prijetno, da bo vaše kolesarjenje udobno in kar je najpomembneje – varno. Nedvomno je zadnja stvar, ki si jo želite, da boste med vožnjo s koleni udarjali ob krmilo, ker je vaše električno kolo premajhno ali da zaradi prevelikega električnega kolesa ne boste zmožni nemoteno vrteti pedal. Skladno s tem vam toplo svetujemo, da ustrezni velikosti električnega kolesa namenite prav posebno pozornost.

Konec koncev pa se je potrebno zavedati tudi dejstva, da električnega kolesa vsaj v večini ne menjavamo ravno po koncu vsake kolesarske sezone, saj nam lahko ob ustreznem vzdrževanju služi vrsto let. Izhajajoč iz tega poudarjamo, da je še toliko bolj pomembno poiskati takšno električno kolo, s katerim boste zadovoljni in ki vam bo narisalo nasmeh na obrazu vsakokrat, ko se boste odpravili na pot.

Obiščite NewBike kolesarsko trgovino in se z izbranim kolesom pred nakupom tudi zapeljite!

Med obiskom kolesarske trgovine in trgovine z oblačili ali čevlji lahko potegnemo kar nekaj vzporednic. Ko nakupujete oblačila si namreč zagotovo ne želite, da bi vam le ta bila prevelika oziroma premajhna, saj se tako v njih ne boste počutili udobno in niti najmanj prijetno. Če si v ta namen v trgovini z oblačili vzamete čas, da poiščete obleko, ki vam po velikosti najbolj ustreza, zakaj potemtakem ne bi enako storili tudi v kolesarski trgovini?

Sedaj, ko smo vas prepričali, kako pomembna je izbira ustrezno velikega električnega kolesa (vsaj upamo, da je temu res tako), se lahko podrobneje posvetimo načinom, s katerimi lahko primerno kolo poiščete. Tega se je mogoče lotiti z meritvami, o čemer bomo več zapisali v nadaljevanju, v kolesarski trgovini NewBike pa priporočamo, da kolo pred nakupom rajši preizkusite. Gre za veliko natančnejšo metodo, saj so meritve in izračuni zgolj informativne narave, kajti okvirji se namreč pri različnih kolesih in blagovnih znamkah pogosto močno razlikujejo.

testne vožnje

V kolesarski trgovini NewBike lahko preizkusite prav vsak model električnega kolesa iz naše ponudbe!

Toplo vam priporočamo, da se v kolikor je le mogoče, oglasite v kolesarski trgovini NewBike in izbrani model kolesa preizkusite. Samo tako boste namreč najbolj prepričani, katera velikost kolesa je primerna za vas, obenem pa boste lahko še pred nakupom spoznali, če vam kolo odgovarja tudi z vidika udobja, občutka med vožnjo in voznih lastnostih. Poleg tega, da boste v kolesarski trgovini izbrano kolo veliko pobližje spoznali, boste lahko zastavili tudi morebitno vprašanje, ki bi se vam v zvezi s kolesom pojavilo, naši prijazni prodajalci pa se bodo potrudili, da bodo razjasnili vsak dvom in odgovorili na vaše vsako zastavljeno vprašanje.

Naj dodamo, da lahko testno vožnjo pri nas opravljate v vseh letnih časih in vremenskih razmerah, saj imamo znotraj kolesarske trgovine za hladnejše ter deževne dni pripravljeno posebno kolesarsko stezo. Za testno vožnjo lahko izberete vsak model kolesa, katerega najdete v naši ponudbi, obenem pa je preizkušanje popolnoma brezplačno in vas v nobenem primeru ne zavezuje k nakupu.

V kolesarski trgovini NewBike si namreč prizadevamo, da bi bile naše stranke z izbranim kolesom izjemno zadovoljne in ne želimo, da bi bil nakup tvegan, saj to sploh ni potrebno.

 

Kako izbrati ustrezno velikost e koles, v kolikor načrtujete nakup preko spleta?

Če e koles nimate pred seboj, saj ste se odločili za nakup preko spleta, je najpomembnejši podatek, ki ga morate poznati, vaš razkorak. Poenostavljeno bi lahko zapisali, da gre za razdaljo, ki sega pri stoječem in vzravnanem položaju od tal do vašega mednožja. Najbolj znano in pogosto uporabljeno kolesarsko pravilo pravi, da morate od izmerjene vrednosti razkoraka nato izračunati dve tretjini in dobili boste priporočeno višino okvirja e kolesa za vas.

Toda kot smo omenili že zgoraj, kolesarji se med seboj razlikujemo tako po zgradbi in dolžini okončin, kot tudi po počutju ter potrebah, zato je povsem mogoče, da navedeni izračun za vas ne bo veljal in tako ne boste izbrali najbolj ustreznega e kolesa za vas. Izračun je namreč zgolj informativne narave, še vedno pa je najučinkovitejša metoda za izbiro primernega e kolesa osebni obisk v naši trgovini.

ustrezna velikost kolesa

Potrebujete o nakupu e koles dodatne informacije ali nasvet, vendar se pri nas osebno ne morete oglasiti?

Če vas o e kolesih, s katerim se spogledujete, zanima še kakršnakoli informacija ali pa potrebujete dodaten nasvet o primerni velikosti za vas, nas lahko v času uradnih ur tudi kadarkoli pokličete. Obljubljamo vam, da se bomo po svojih najboljših močeh potrudili pri razjasnitvi vseh vaših težav in da bomo skupaj poiskali e kolo, s katerim bo vaša vsaka vožnja predstavljala popoln kolesarski užitek.

Kaj storiti, če si električno kolo že lastite in v kratkem ne načrtujete zamenjave, vendar ste ugotovili, da vam velikost ne ustreza najbolj? Obiščite NewBike servis Ljubljana!

Ena najbolj neprijetnih stvari, ki se vsem lastnikom električnih koles lahko zgodi je to, da šele nekaj časa po nakupu pridejo do spoznanja, da jim velikost ne ustreza. V kolikor ste morda tudi sami med njimi in več nimate možnosti zamenjave kolesa, se po vsej verjetnosti sprašujete, če sploh lahko kaj storite.

Velikosti okvirja seveda ni možno spremeniti, prav tako ni mogoče poljubno zamenjati pnevmatike z večjimi ali manjšimi. V NewBike servisu Ljubljana vam zato svetujemo, da si poskusite velikost prilagoditi s spreminjanjem višine krmila in sedeža, v kolikor je to na vašem električnem kolesu izvedljivo.

Postopek je pri večini električnih koles hiter in enostaven ter zahteva zgolj nekaj osnovnega rokovanja z vsem poznanim orodjem. Če se vam pri tem pojavijo kakršnekoli težave ali pa bi želeli prilagoditev višine krmila in sedeža zgolj prepustiti strokovnjakom, vas prijazno vabimo v NewBike servis Ljubljana. Na našem servisu Ljubljana bomo izjemno veseli tudi vseh, ki boste naše izkušene serviserje prišli povprašat zgolj za nasvet o najbolj ustrezni višini za vas.

servis in popravilo koles

Kako se je na NewBike servis koles Ljubljana mogoče naročiti?

Na NewBike servis Ljubljana se lahko povsem enostavno naročite s klicem na našo telefonsko številko 059 77 65 00, lahko nam pišete na e-poštni naslov info@newbike.si, izpolnite spletni obrazec na naši spletni strani NewBike.si ali pa se pri nas oglasite kar osebno.

Naši izkušeni serviserji na NewBike servisu Ljubljana vam bodo po svojih najboljših močeh pomagali v najkrajšem možnem času, delo bo opravljeno kakovostno, od nas pa boste brez vsakega dvoma odšli izjemno zadovoljni!